De Klever X Speed Pinion is bij de nationale AD Fietstest als beste high speed bike (speed pedelec) getest in de categorie boven de €5000. Het test panel is bijna unaniem over de klasse van de Klever. Testers zijn vooral te spreken over de achtermotor met het Pinion-schakelsysteem (‘aandrijving is een ware belevenis’), het eigentijdse design en de onderhoudsvrije riem (in plaats van de ketting). Voornaamste minpunt is de prijs: ,,Fietst meer dan geweldig, maar kost ook serieus geld.’’ Met de score van 8,6 eindigt de X Speed Pinion een punt hoger dan de nummer 2. Trots op dit resultaat!

Ook is de Klever B Speed Plus in de prijzen gevallen met de AD Fietstest, deze speed pedelec komt ook als eerste uit de bus met de score 8,1 in de categorie beneden de €5000.
Over het design wordt veel getwist door de testers, maar de rijkwaliteiten van kampioen Klever worden bijna alom bejubeld. Of, zoals een tester meldt: ,,Niet sexy, maar wat een fijne fiets is dit!’ Vooral de zeer krachtige ondersteuning valt in de smaak (‘zelfs bij tegenwind haal je makkelijk 45 kilometer per uur’), terwijl ook de stabiliteit en de vering applaus oogsten.

Natuurlijk zijn beide kampioenen bij ons in de winkel te zien en te berijden! Graag nodigen wij u uit voor een proefrit of neem alvast een kijkje op onze site bij de X Speed Pinion of de B Speed Plus.

Klik hier om de volledige test te zien!

Klever B Speed Plus - Als beste getest door het AD

De B Speed Plus is als beste speed pedelec getest door het AD

Klever X Speed Pinion als beste getest

De Klever X Speed Pinion is tijdens de AD Fietstest als beste speed pedelec beoordeeld!