De fantstische Klever speed-pedelec ervaring

De Biactron motor van Klever is een achterwielmotor en is één van de sterkste op de markt.

De e-bike heeft de 250W versie met maar liefst 55Nm(!) koppel, een echte krachtpatser. De speed pedelec heeft een nog sterkere motor welke 600W vermogen heeft, hiermee rijdt je dan ook écht 45km/h!

Achterwielmotoren zijn over het algemeen veel stiller dan middenmotoren, zo ook deze Biactron motor. Het geluidsniveau zit onder de 50dB, en dat is fluisterstil. Ook reageert de motor uiterst soepel en direct. Nog een bijkomend voordeel van de Biactron motor is dat deze ná de kettinglijn komt waardoor de ketting en tandwielen veel minder snel zullen slijten. Een Klever is mede hierdoor een onderhoudsvriendelijke e-bike.

Optimaal stroomgebruik.

Om stroom op te kunnen wekken, ook wel regenereren genoemd, heb je een dynamo nodig. Een achterwielmotor is eigenlijk een (omgekeerde) dynamo. Bij het freewheelen of afremmen kan de motor functioneel worden als dynamo en de batterij bijladen. Bij vlak landschap zal dit minimaal zijn, maar in heuvelachtig gebied kan het best wat extra procenten opleveren! Wanneer je een lange afdaling hebt hoeft je nagenoeg niet slepend te remmen wanneer de motor regenereert, je spaart dus je remblokken. Deze functie zit standaard op de Klever.

Door de slimme techniek werken alle componenten van de Klever samen. Zo wordt het achterwiel (motor) elektronisch vergrendeld wanneer het alarm afgaat bij ongeoorloofd gebruik.

Klever werkt continu aan verbeteringen.

Het Biactron systeem is telkens te voorzien van een software update. Hierdoor profiteer je altijd van de laatste stand van de technologie. Ook kunnen we jouw Klever voorzien van verschillende rijprogramma’s. Zo hebben we bijvoorbeeld software voor een sportieve rijder of kunnen we de fiets zuiniger maken.

Op de motor geeft Klever 3 jaar garantie.

Ook op de accu en andere delen van de fiets zit 3 jaar garantie. Dit echter wel na aanmelding van uw nieuwe fiets op de site van de fabrikant.

 

BENT U NIEUWSCHIERIG GEWORDEN? BEL VOOR EEN OVERTUIGENDE PROEFRIT: 0418-561863 – LUIJENDIJK FIETSEN

De exclusieve batterij

De Klever batterij heeft een schitterend maar vooral functioneel design. Het mooie aluminium handvat zorgt ervoor dat je de batterij stevig kunt vastpakken bij het uitnemen en dragen. Doordat de 48V lithium-ion batterij tussen de framebuizen in wordt geplaatst zit deze altijd stevig opgesloten en ligt het zwaarte punt van de fiets mooi laag en in het midden. Dit verbeterd de rijeigenschappen enorm!

We kunnen bij een Klever fiets een drietal batterij capaciteiten aanbieden; 360Wh, 470Wh en 570Wh. Door deze keuze bepaal je zelf welke actieradius je moet kunnen halen. Natuurlijk zijn er veel factoren van invloed op de actieradius van je Klever. Denk bijvoorbeeld is aan wind, soort wegdek, heuvelachtig landschap, temperatuur, level van ondersteuning, gewicht en trapkracht berijder of bandenspanning. Onderstaande tabel geeft een indicatie van de actieradius per batterij weer:

Klever heeft een duidelijke vullingsgraad indicator op de batterij zitten. Bij het handvat zit een waterdichte button welke groen, geel, oranje of rood oplicht wanneer deze ingedrukt wordt, aan de hand hiervan is snel te zien wat de actuele status van de batterij is. Naast deze button bevind zich de laadaansluiting, tevens netjes afgedicht met een rubber seal.

Het duidelijke LCD display

Het LCD display is duidelijk, gebruiksvriendelijk en geeft de meest relevante informatie weer. Met dit display bedien je de fiets en deze zit naast het linker handvat gemonteerd zodat je er altijd goed bij kunt zonder het stuur los te laten. Ook is het display afneembaar. Wanneer je het display afneemt schakelt direct het alarm in! Wel een prettig gevoel als je jouw Klever ergens parkeert.

 

Makkelijk te bedienen

De menu knop: Hiermee switch je tussen de verschillende weergave van informatie.
Het LCD display: Het is een 2,2 inch groot display met helder contrast en weegt slechts 27g.
De aan- en uit knop: Zoals je al kunt raden, hiermee schakel je de Klever in of uit.
Ondersteuningsniveau: Met de + en – knop zal je de ondersteuning in een hoger of lager level.
Turbo knop: Hiermee activeer je de turbo stand! Een tijdelijke boost die boven level 3 uitkomt.

5 ondersteuningslevels

Level 1: Geen ondersteuning, maar de fiets zal de motor minimaal aansturen om weerstand op te heffen!
Level 2: Het eerste blokje schakelt in, nu geeft de fiets matige ondersteuning waarmee je heel makkelijk fiets.
Level 3: Het tweede blokje gaat nu ook aan, de fiets geeft nu zijn normale ondersteuning welke al heel krachtig aanvoelt!
Level 4: Nu voel je de fun factor écht met het aangaan van het derde blokje! Wat een power!
Level 5: De turbo stand. Moeilijk uit te leggen, je accelereert als een raket en berg op stelt niks meer voor.

Weergave van belangrijke informatie

Tijd: Gewoon een klok waarop je kunt zien hoe laat het is.
Range: Indicatie hoeveel kilometer je nog kunt rijden tot dat de batterij leeg is.
Trip: Dit is de rit-afstand en kun je zelf resetten wanneer je dat nodig vindt.
ODO: Het totaal aantal kilometers die je al samen met je Klever hebt afgelegd.

Het instellingsmenu

About: Hier kun je informatie over deze fiets vinden.
Communication: Met deze functie kun je je smartphone met de Klever linken via Bluetooth.
D-info: Welke informatie wil jij op het display van jouw Klever zien? Stel het hiermee in.
Configuration: Stel je alarm, tijd, verlichting en geluidssignaal in.
Reset: Met deze functie reset je de rit afstand, Bluetooth connectie of ga je terug naar de fabrieksinstellingen.

WAAROM KLEVER

Meer power

De BIACTRON achterwiel motor is één van de meest krachtige op de markt. Het systeem is ontworpen om uitstekende rijkwaliteit en opvallende kracht te leveren. De aandrijving is borstelloos. En omdat daarnaast de elektronische en mechanische onderdelen gescheiden zijn, is er nauwelijks slijtage en gaat dit BIACTRON systeem jaren lang mee.

Accu opladen tijdens rijden

Al je stopt met trappen, remt, of van een heuvel af rijdt, zal het BIACTRON systeem de accu in meer of mindere mate opladen. Dit voordeel is alleen mogelijk bij kwalitatieve achterwiel motoren. (Het opladen als je je voeten stil houdt zit op alle modellen. Het opladen door te remmen is op een deel van de modellen beschikbaar).

Groot actieradius

Er is keuze in accu’s tot 850Wh (vanaf maart 2018 beschikbaar) om er voor te zorgen dat je geen “range stress” hebt. De mogelijkheid om met onze praktische en waterdichte Ortlieb tas makkelijk een tweede accu op de bagage drager mee te kunnen nemen, maakt het mogelijk om met je Klever zorgeloos honderden km’s te kunnen fietsen.

Anti-diefstal systeem

Door het verwijderen van het display wordt het BIACTRON systeem uitgeschakeld en het alarmsysteem automatisch geactiveerd (als je dat hebt ingesteld). Als iemand dan met je fiets wil wegrijden, klinkt een alarmsignaal en wordt het achterwiel geblokkeerd. Daarnaast verdient het aanbeveling om een extra slot (bv ABUS Bordo vouw slot) te gebruiken om je fiets aan iets vast te zetten als die voor langere tijd geparkeerd wordt.

Soepel, intuïtief & stil

Het BIACTRON systeem brengt een brede glimlach op je gezicht. Achterwiel motoren zijn doorgaans stiller dan midden motoren en de BIACTRON is stil. Door de sensatie van het rijden met deze stille, soepele kracht heb je elke dag “super benen” en voelt fietsen bijna als vliegen.

Future proof

We streven er naar om onze software en hardware upgrades ook geschikt te maken voor onze oude(re) Klever modellen, zodat je van de laatste technologie gebruik kan maken. Bijvoorbeeld onze 1200Wh accu kan ook gebruikt worden op onze 2013 modellen.

One-stop-shop support

Goede service leveren is voor ons belangrijk. We streven zorgeloos fietsplezier na. Daarom werken we met gespecialiseerd personeel die technische ondersteuning kunnen bieden, zodat je snel weer kan fietsen.

5 jaar garantie

De fietsen van Klever zijn robuust opgebouwd met de meest moderne en kwalitatief hoogwaardige onderdelen. Door deze mooie bouw en de ervaring die we met Klever fietsen hebben verkopen wij een Klever met een gerust gevoel.